Costa Brava – Cruise Ports

La badia de Roses, a la Costa Brava

Les localitats de Roses, Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador i l’Escala es presenten oficialment com “una de las badies més maques del món”.

El 14 de setembre, les localitats de la badia de Roses (Roses, Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador i l’Escala) van rebre el títol oficial que acredita la seva entrada al club de “les badies més maques del món”, que atorga la UNESCO, un club en què només hi figuren 37 badies de tot el món.

Deu dies després, representants de les quatre ciutats van presentar el premi oficialment durant un viatge en vaixell per la badia, al qual es van unir empresaris turístics de la zona i un grup de bloguers de viatges internacionals convidats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que es trobaven en un blogtrip en l’Alt Empordà i que havien assistit a la conferència europea TBEX, duta a terme a Girona i a la Costa Brava.

Es tracta d’una distinció que solament tenen 37 badies de tot el món. Només s’admet una badia per país i per mar, fet que vol dir que la badia de Roses és l’única amb aquest títol en tota la costa mediterrània i en la península Ibèrica.

La badia de Roses ha entrat a aquest club gràcies als nombrosos atractius i valors naturals de què disposa: tres parcs naturals, les ruïnes d’Empúries, més de 45 kilòmetres de platges (moltes, amb la certificació de qualitat europea EMAS), la gastronomia local, d’una gran varietat, juntament amb l’oferta d’esports aquàtics, d’aire i de terra, etc.

Actualment, els quatre ajuntaments estan treballant per crear un organisme comú que els permeti desenvolupar accions conjuntes sota el nom de Badia de Roses, amb l’objectiu de donar publicitat al premi a escala internacional i dissenyar un pla estratègic de turisme sostenible.

Todas las noticias