Costa Brava – Cruise Ports

Palamós fidelitza una companyia de creuers britànica durant 13 anys

  • El port de Palamós rep per primer cop el Tui Discovery amb 1.713 passatgers, un creuer batejat fa dues setmanes
  • La companyia britànica Thomson Cruises ha portat 200.000 turistes en aquest període

01 tuidiscovery

El port de Palamós (Baix Empordà) ha rebut aquest divendres per primera vegada l’escala del creuer Tui Discovery amb 1.713 passatgers (majoritàriament britànics) i 780 tripulants. La visita d’aquest vaixell suposa l’arribada d’un elevat nombre de turistes que visitaran la vila de Palamós i la seva àrea d’influència, com ara el Museu Dalí, a Figueres (Alt Empordà), els pobles medievals de Pals i Peratallada (Baix Empordà), Tossa de Mar i Lloret de Mar (Selva) i Barcelona, entre d’altres.

El Tui Discovery ha arribat a les 8 hores procedent del port de Villefranche-sur-Mer (França), i a les 18 hores salparà cap a Palma de Mallorca. Precisament la companyia Thomson Cruises va batejar el vaixell Tui Discovery com a nou vaixell de la seva flota, el divendres 10 de juny al port de Mallorca. Aquest creuer

disposa de 915 camarots, 11 cobertes, restaurants, bars, cafeteries, piscines, rocòdrom, minigolf, biblioteca, gimnàs, jacuzzi, sales de jocs per als petits, entre d’altres. El vaixell té una eslora de 264 metres, una mànega de 32 metres i un registre brut de 69.130 tones.

 

Vaixells de mida mitjana

La companyia britànica Thomson Cruises va arribar al port de Palamós la temporada 2004 i, des d’aleshores, ha continuat visitant la Costa Brava fins a la temporada 2016. L’aposta d’aquesta línia de creuers ha suposat la incorporació de vaixells de mida mitjana amb capacitat d’entre 1.200 i 1.500 passatgers, la qual cosa ha suposat una major arribada de turistes. Al llarg de 13 anys, la naviliera ha portat 136 vaixells i 200.000 turistes de creuer, xifra que ha ajudat a impulsar el turisme i a dinamitzar econòmicament el territori.

El primer creuer de la flota Thomson en arribar a la Costa Brava va ser el Thomson Spirit. Després, el van seguir el Thomson Destiny, el Thomson Celebration, l’Island Escape i el Thomson Dream. Aquesta temporada Palamós rebrà dos nous creuers de la companyia, que faran tres escales cadascun, el Thomson Majesty, que arribarà el dijous 14 de juliol, i el Tui Discovery, el creuer més gran de la flota Thomson que ha fet la seva primera escala aquest divendres. Abans aquest creuer portava per nom Splendour of the Seas i pertanyia a la companyia Royal Caribbean. L’any 2015 Thomson el va adquirir i el va reformar per inaugurar-lo aquest estiu sota el nom de Tui Discovery.

Todas las noticias